Вградени гардероби? Нищо по-просто, по-функционално, а същевременно и привлекателно!

Гардеробите – тези основни мебели в дома, без които просто не може. За тях важи правилото: колкото повече, толкова по-добре. Няма човек, който да каже, че му е излишен допълнителен гардероб. Особено дамите! Дамският гардероб по традиция е обемист. Една дама не може без свой гардероб, само за нейните дрехи.
И все пак има ограничение, което може да попречи на плановете за повече гардероби – пространството у дома. Тогава? Много просто – вградени гардероби!

Предимствата на вградените гардероби
Тези гардероби помагат да се оползотворят ниши, които иначе биха били неизползвани. А с повече гардеробно пространство можете да обособите отделни секции по сезони.
В тези гардероби можете да приберете и чантите и обувките си. Така в пространството на стаите няма да имате нужда от толкова шкафове и ще остане повече свободно място. Така домът ще изглежда по-просторен и приветлив, не затрупан с гардероби и шкафове.

Дизайнът на вградените гардеробите
Вариантите, които се предлагат за гардероби по поръчка, са много. Изберете този, който ще бъде най-функционален за вас: може да е с чекмеджета, с рафтове, или комбиниран. В комбинирания гардероб ще използвате чекмеджетата за съхранение на дрехи, които по-рядко носите или носите не през този сезон. А на рафтовете ще подредите често носени дрехи и бельо, както и чанти.
Вратите на вградените гардероби по поръчка също могат да бъдат различни. Освен традиционните има и плъзгащи, които са много удобни. А за да превърнете вратите в цветно петно за стаята, можете да изберете да са в контрастен на основния тон на стаята цвят или в комбинация от цветове.

Препоръчваме ви плъзгащи врати за вградения ви гардероб
Плъзгащите се врати са удобство. Те са особено подходящи, когато става въпрос за малък гардероб, тъй като се прибират навътре, а не се разтварят както обикновените. Затова този вид врати стават все по-избирани за помещения и гардероби. За гардеробите са по-подходящи двукрилите плъзгащи се врати.
Особено ефектни за гардеробите са огледалните врати, отваряни с плъзгане. Те комбинират основната си функция на врати с още една – тази на огледала. Така освен функционалност се постига и ефектно допълване на интериора. Традиционната представа е за врати със стъкло за стандартни огледала. Но на практика и тук имате голям избор за оформяне на предната част на гардероба по уникален начин. Както цветът на стъклото, така и този на покритието, а също и панелите могат да се изберат при поръчка на вграден гардероб.

Другите материали за плъзгащи врати
Изборът на материал е голям, за постигане на желания ефект – с матирано, лакирано или обработено по друг начин стъкло.

И така, аргументите за вграден гардероб по поръчка
Вече посочихме основното предимство – дрехите ви ще бъдат удобно подредени, а освен тях, ако пространството в гардероба е голямо, ще приберете в него и аксесоарите си.
Вграденият гардероб ще бъде не само полезно, но и красиво допълнение към дома ви, с врати решени като плъзгащи или традиционни, но от ефектен материал, който ще превърне гардероба в стилна декорация.
И на края, но също толкова важна е възможността от цялото разнообразие материали и стилове на отваряне да изберете тези, които да паснат на дома, да отговорят на нуждата ви от естетично оформление.


« Назад към всички публикации