Вграден гардероб с плъзгащи врати - удобно решение за спалнята

Ако обмисляте как да осъвремените интериора на спалнята, за да бъде тя с по-атрактивна визия, вероятно ви хрумват различни по мащаб идеи за реновация. Бихте могли да пребоядисате стените, да смените старото легло с по-удобно или да заложите на нов комплект мебели за спалня.

При обзавеждането на спалнята обикновено най-напред определяме разположението на леглото и спрямо него решаваме къде ще подредим останалите мебели. Разположението на гардероба в спалнята обаче е не по-малко важно от позицията на леглото. Най-оптималното място за гардероба е това, което позволява да изберем модел с възможно най-голям обем. Без съмнение вграден гардероб с височина от пода до тавана е вариант, при който ще разполагаме с най-много място за личните си вещи. Освен това ако е с плъзгащи врати, възможностите за оформление на интериора в спалнята са повече, тъй като не е необходимо да се предвижда място пред гардероба за отваряне на крилата. А що се отнася до дизайна на гардеробните врати, възможни са разнообразни цветови решения и декори, които биха могли да се впишат хармонично във всеки интериорен стил.


Гардероби с плъзгащи се огледални врати

Ако заложите на вграден гардероб с този тип врати, отпада нуждата от свободно стоящо огледало в спалнята или от тоалетка с огледало, тъй като високите гардеробни врати ще ви позволяват да се огледате в цял ръст. Освен това отразяващата им повърхност създава илюзията за по-обширно и по-светло помещение, което е преимущество за малките спални. Върху огледалната повърхност на гардеробните врати могат да бъдат нанесени декоративни матирани ивици, които да им придадат индивидуалност и изтънченост.


Гардероби с плъзгащи се врати от цветно стъкло

Лакобел стъклата са популярен материал за плъзгащите врати на съвременните вградени гардероби, тъй като се предлагат в богата гама от цветове и позволяват разнообразни дизайнерски решения. Те могат да се съчетаят с лакирани или гланцирани МДФ плоскости и така да се постигнат невероятно ефектни и дори авангардни композиции, подходящи за спални в модерен стил. Също както огледалните, плъзгащите гардеробни врати от лакобел стъкло могат да бъдат изработени с изящен декоративен мотив, за да се превърнат в стилна фокусна точка в интериора на спалнята.


Гардероби с плъзгащи се врати от матирано стъкло

Непрозрачните гардеробни врати от светло матирано стъкло са изискано решение за спалнята, ако сте решили да създадете усещане за повече простор в помещението. С ненатрапчивото си присъствие в декора матираните гардеробни врати се съчетават перфектно с обзавеждане в ярки цветове и интериорен текстил с пъстър десен. Матираната едноцветна повърхност на този тип гардеробни врати се вписва безупречно и в интериор, решен в светли или тъмни неутрални багри.


Гардероби с плъзгащи се врати с дървесен декор

Ако сте решили да заложите на уникалното усещане за уют, което дървесината внася в интериора, можете да изберете за гардероба плъзгащи врати от плоскости с естествен фурнир. В светъл или тъмен цвят, в комбинация с матирано или лакобел стъкло, или съчетани с едноцветни МДФ плоскости, дървесните декори са стилно и универсално решение, което създава неподражаем комфорт в интериора.


« Назад към всички публикации