Удобството на ъгловите гардероби с плъзгащи врати

Г-образният дизайн на гардероба може да бъде идеалното решение, ако имате нужда от модел с много място за съхранение, заемащ малка площ. Изработеният по индивидуален проект ъглов гардероб може да оползотвори максимално наличното пространство и да включва удобни отделения за всичките ви дрехи, обувки и аксесоари.

Ъглов гардероб с плъзгащи врати
Когато планирате поръчката на нов гардероб и се колебаете какъв модел да изберете, лесно ще стигнете до най-доброто решение, ако следвате няколко основни стъпки:

  • Определете какъв тип дрехи ще съхранявате в гардероба си. Преценете дали имате нужда от повече място за съхранение на ежедневно облекло, отколкото за официално. В такъв случай ще трябва да заложите на по-голям брой рафтове. Ако ви е необходимо повече място за елегантни тоалети, които трябва да бъдат окачени, планирайте по-широки отделения с лостове за закачалки. Помислете колко чекмеджета ще са ви необходими в гардероба, така че да поберат бельото и дребните ви аксесоари.
  • Планирайте според размера и формата на вашата стая. Ъгловият гардероб може да не е най-добрият вариант, ако спалнята е съвсем малка, тъй като може да заеме повече място от традиционния линеен гардероб. За по-голяма спалня обаче Г-образният гардероб може да бъде перфектното решение. Ако в стаята има ъгъл, който би останал неизползван, може да го запълните с компактен Г-образен гардероб.
  • Помислете от какъв материал да бъдат корпусът и вратите на гардероба, така че той да подхожда на останалото обзавеждане и да се вписва хармонично в интериора. Ъгловите гардероби с плъзгащи врати са стилно и практично решение за спалнята. Възможностите за оформление на вратите са неизчерпаеми. Те могат да бъдат с дървесни шарки, от цветно стъкло, огледални, от ламинирано ПДЧ, от МДФ с гланцово или матово покритие. Раздвижени и ефектни са плъзгащите врати, които комбинират различни материали, като например ламинирано ПДЧ и сатенено огледало.

Вътрешно разпределение на гардероба и аксесоари

Ъгловият гардероб по поръчка е мебел, в която е изградена оптималната комбинация от отделения с лостове за закачалки, рафтове и чекмеджета. Проектираното до най-малкия детайл вътрешно разпределение на гардероба осигурява удобно съхранение на дрехите, бельото и всички дребни принадлежности.

Вътрешно разпределение на ъглов гардероб

Рафтове и чекмеджета

В гардероба могат да бъдат добавени допълнителни рафтове и чекмеджета, за да се увеличи мястото за съхранение. Например могат да се добавят плитки чекмеджета с разделители за аксесоари и бижута. Панталоните и полите могат да бъдат подредени върху изтеглящи се рафтове с лостове. Практично решение са и преместваемите рафтове, с които може да се създаде повече или по-малко пространство във височина.

Закачалки и органайзери

С различни видове закачалки и органайзери дрехите в гардероба могат да се поддържат подредени и добре организирани. Полезни елементи за удобно съхранение са рафтовете за вратовръзки, органайзерите за шалове и закачалките за колани.

Огледала

Огледалата могат да бъдат добавени към вътрешната или външната страна на вратите на гардероба, за да осигурят удобно място за проверка на външния вид. Изработеният по поръчка ъглов гардероб с огледални плъзгащи врати от пода до тавана ще придаде модерен облик на спалнята. Благодарение на големите огледални повърхности стаята ще изглежда по-просторна и по-светла.

Осветление

Добавянето на осветление във вътрешността на Г-образния гардероб ще улесни откриването на търсената дреха или аксесоар, особено в слабо осветена стая. Осветителните тела могат да се добавят над или вътре в гардероба и да се управляват от ключ за ръчно включване и изключване или от датчик за движение.

Ъглов гардероб с огледални плъзгащи врати


Съвети за дизайн на ъглов гардероб за малка спалня

Г-образният гардероб може да бъде идеален избор за малка спалня, когато големината и мястото му са планирани правилно. Функционалната му конструкция осигурява повече пространство за съхранение, като същевременно заема минимална площ.

Ако сте решили да поръчате ъглов гардероб за малката си спалня, е важно да обмислите внимателно разположението и големината му. Уверете се, че сте измерили точно площта за гардероба и сте оставили достатъчно място за другите мебели в стаята.

По отношение на стила, изберете дизайн, който се вписва хармонично в декора на вашата спалня. Елегантните и модерни гардероби с корпус и врати в един и същ цвят подхождат на интериори с изчистени линии и пестелива цветова палитра. С красивата си текстура дървесните дизайни придават топло излъчване на интериора и могат да се впишат както в модерна, така и в рустикална или винтидж обстановка.


« Назад към всички публикации