Модните цветове, материали и повърхности в интериора за 2019 година

Както в модата за дрехи, така и в оформлението на домашния интериор цветовете, които са актуални, се сменят. Тази година палитрата на модата за интериора включва пастелни есенни багри, естествени материали и грубо обработени повърхности. Връщаме се към природата, заимствайки както цветови нюанси, така и натуралното очарование на естествени материали като дърво и камък.

Същевременно в обзавеждането трябва да присъства метален блясък и повече светлина – не само с осветителни тела, но и благодарение на огледални повърхности. Огледалните врати на мебелите с метални рамки са много актуални.

Използвайте пастелния цветови арсенал на есента

Меките цветове, които обагрят природата през есента, като охра, оранжево, бордо, теракота, бежово, различни нюанси на зеленото, са задължителни за оформлението на интериора. Тези цветове подхождат за всички стаи, включително за спалнята, тъй като предразполагат за спокоен отдих. Те се съчетават чудесно помежду си.

Банята през погледа на модата за интериора за 2019

Банята традиционно се оформя в един или в два контрастни цвята. Но все по-често тези строги изисквания се разчупват. Новата мода внася зелено и бордо, както и други съчетания на есенни цветове, и в банята. Освен плочките за пода и стените на банята цветовото многообразие навлиза и в избора на мебелите за баня. Можете да подберете и смесители в актуалните цветове. Банята ще придобие ново очарование, различно и много по-предразполагащо.

Оцветете тавана в багрите на есента

Традиционният бял таван може да се превърне в ефектна повърхност, с обагряне в съчетание от пастелни цветове, например охра и жълто или охра и зелено. Така не само таванът, но и цялата стая ще бъде много по-привлекателна.

Металните елементи в интериора

Една от актуалните тенденции е включването на метални елементи. Те могат да бъдат декорации в ковано желязо или метални допълнения в мебелите. За подчертаване на блясъка на метала се допълват с огледални елементи.

Вграден гардероб
Стилните вградени гардероби от Negova Style с плъзгащи се врати и огледални врати са с алуминиеви рамки. Те са удобни с възможността за вграждане в ниши и за обзавеждане и в по-малки стаи. Огледалните врати с алуминиеви рамки са в унисон с актуалните трендове за блясък и светлина.
Месинговите метални елементи и декорации също са много подходящи като допълнение на пастелните цветове в обзавеждането.

Грубите необработени материали могат да се включат в декорациите

Грубите дървени декорации, с нешлифована повърхност, са много подходящи допълнения за актуализиране на интериора.

Тъканите от грубо платно – тишлайфер, покривка, пано, салфетки за сервиране – също са много актуални.

Това се отнася и за килимите. Ако планирате да ги смените, потърсете вълнени килими в битов стил. В този стил можете да оформите цял кът във всекидневната. Можете да изберете битово оформление и за интериора на кухнята - така ще съчетаете много добре с медни декоративни предмети: тави, джезвета, и с битова керамика.

Заимствайте от творенията на природата през есента, за да обновите дома си

Подберете най-допадащите ви багри от есенното многообразие, за да освежите дома си и да му придадете нова визия. Не пропускайте и обагрянето на тавана в пастелен цвят. Съчетайте есенните цветове, добавете блясък с огледални врати на мебелите, атрактивно подчертани от метални рамки.
Допълнете с декорации от естествени материали – дърво, битови тъкани, медни предмети.
Актуалните тенденции за интериора разчитат на създаването на топъл уют – използвайте ги.


« Назад към всички публикации