Креативни решения за спалнята с ъглови гардероби

Всички харесваме просторни спални и големи гардероби. Повечето апартаменти обаче имат средно големи спални с място за стандартен гардероб. Независимо от това, и в такива стаи може да се разположи функционален и модерен гардероб, който пасва идеално на тяхната площ. С креативно планиране на пространството и малката спалня може да разполага с достатъчно място за съхранение.

Ъгловите гардероби по поръчка осигуряват добре организирано вътрешно пространство за дрехите и аксесоарите, като освен това спестяват място в спалнята. Такъв гардероб може да бъде комбиниран с тоалетка или работен кът, разположени от едната му страна. Ако използването на всеки сантиметър от спалнята е необходимост, ъгловият гардероб е отличен вариант. Моделите с плъзгащи врати са удобни и освобождават още ценна площ.

Вратите могат да бъдат от цветно стъкло, ламинирано ПДЧ, МДФ лак или МДФ с естествен фурнир. Възможни са и привлекателни комбинации между тях, така че дизайнът на гардеробните врати да се слее с обстановката или да изпъква като атрактивен фокус. Плъзгащите врати от профилиран МДФ с дървесен декор са с уникална визия, която внася екзотичен щрих в интериора.

Ъглов гардероб от под до таван с плъзгащи врати от ламинирано ПДЧ в алуминиева рамка

Г-образен гардероб с еднакви страни и плъзгащи врати

Гардеробът с еднаква дължина на страните приляга перфектно в празния ъгъл. Симетричният му дизайн създава усещане за баланс. Такъв модел съчетава функционалност със стил и е красива алтернатива на линеен гардероб със същия обем. Когато е изработен по индивидуален проект, вътрешното му разпределение включва оптималната комбинация от рафтове, чекмеджета и отделения с лостове за висящи дрехи. Плъзгащите врати в топла дървесна шарка ще създадат уютна атмосфера в спалнята.

Ъглов гардероб с огледални плъзгащи врати

Ъглов гардероб с огледални плъзгащи врати

Г-образният гардероб с огледала е отлично решение за тясна спалня. Освен че спестява място, огледалните му врати отразяват светлината и създават илюзия за по-голямо пространство. За да увеличите максимално този ефект, поръчайте ъглов гардероб с височина от пода до тавана. В зависимост от контурите на стаята, гардеробът може да бъде с две крила на късата страна и с три на дългата. За квадратна малка спалня е по-подходящ ъглов модел със симетрична конструкция.

Дрешник в ъгъла на спалнята

Дрешник в ъгъла на спалнята

Ако мястото позволява, в някой от ъглите на спалнята може да се оформи компактен дрешник  с квадратна или правоъгълна форма, отделен с плъзгащи врати. Макар и на малка площ, такова гардеробно пространство може да побере доста лични вещи. С конфигурация от пода до тавана и практично разпределение на елементите, ъгловият дрешник по поръчка е удобно решение за съхранение на дрехи и аксесоари. Ако вратите му са от лакобел стъкло в цвета на стените, той ще се впише дискретно в декора. С врати в контрастен на стените тон, дрешникът може да балансира цветовото оформление в стаята или да се превърне във фокус.

Дългите палта и другите елегантни връхни дрехи ще се запазят в безупречна форма, ако са окачени на достатъчна височина в отделението за висящи дрехи. Идеалното място в гардероба за ежедневните и официалните костюми са модулите с два лоста за висящи дрехи, разположени един над друг. В ъгловия гардероб по поръчка трябва да се предвидят достатъчно рафтове за сгънати блузи, тениски, пуловери и спортни панталони, както и за чанти. Необходими са и плитки чекмеджета с разделители, в които да се подредят дребните аксесоари като вратовръзки, колани, шалчета и бижута.

Гардероб с плъзгащи врати, разположен в един от ъглите на спалнята, е рационално решение, което спестява място. Разнообразието от модели ви позволява да изберете най-добрия вариант за вашия дом. Изработеният по проект ъглов гардероб или дрешник разполага с най-модерните модули за съхранение, подбрани специално за вашите нужди.


« Назад към всички публикации