Как да подберем цветове за детската стая

При декорирането на детска стая цветовата схема трябва да бъде внимателно подбрана. Цялостното боядисване на стените в помещението в ярък цвят не би бил правилният подход. Вместо това, ако заложите на стени в бяло или бледосиво и добавите умерени дози цвят с подходящи мебели за детска стая, декоративни елементи и акценти, ще създадете красив и забавен декор. По този начин ще си спестите пребоядисването на стените, когато вашите деца поотраснат и стандартното розово за момичешките стаи или синьо за момчешките вече не е подходящ цвят за помещението.

Преди да изберете цветните акценти за интериора на детската стая, разгледайте вещите, които детето вече има. Детските книжки и плюшените играчки често са издържани в свежи и забавни цветове, които могат да ви подскажат какви багри да предпочетете за мебелите и декорацията в стаята. С помощта на стикери за стена, завивките, спалното бельо и килимите можете да добавите цвят и пъстрота в интериора. Ето още няколко идеи за това как да изберете цветове за декора на детската стая.


Книги в ярки цветове
Всяка детска стая може мигновено да се сдобие с жизнерадостен облик, ако в нея се монтират стенни рафтове и на тях се подредят детски книжки в ярки цветове. По този начин помещението ще изглежда по-подредено, а и детето лесно ще открива книжката, която търси. Цветните корици добавят жизненост и пъстрота към интериор, решен в неутрална цветова гама. Когато детето порасне, лесно можете да замените детските книжки и играчки с други цветни акценти и аксесоари.

Стикери за стена и скандинавски дизайн
Няколко хоризонтални ивици с малки триъгълници или други геометрични фигури в черно, залепени върху белите стени, ще преобразят детската стая. Ако изберете цветова схема, състояща се от черно и бяло, допълнена от мебели за детска стая в дървесни цветове, можете да създадете интериор с младежко излъчване в скандинавски стил.

Мебели за детска стая и аксесоари в жизнерадостни цветове
Когато детето е поотраснало и розовото вече не е подходящ цвят за момичешката стая, можете да смените обзавеждането, за да промените цветовата схема в интериора. Например можете да изберете легло за детска стая с жълта табла, забавен стикер за стена или декоративна възглавничка с флорален мотив. Добавяйки и други оригинални акценти със свежи цветове на различни места в декора, ще обогатите цветовата му схема и ще му придадете индивидуалност.


Тюркоазени акценти
Тюркоазеното е привличащ погледа свеж цвят, подходящ за детски стаи както за момчета, така и за момичета. Можете да го внесете в декора по разнообразни начини. Например можете да заложите на легло с табли в тюркоазено или на завеси и спално бельо с шарка в този цвят.

Ако се нуждаете от обзавеждане за детска стая, можете да кликнете ТУК и да разгледате изработените по индивидуален проект мебели на Negova Style.


« Назад към всички публикации