Идеи за обзавеждане на детски стаи, подходящи за момчета и момичета

Традиционно в недалечното минало цветовата гама при декорирането и обзавеждането на детската стая се определяше от пола на детето – розово за момиченце, светлосиньо за момченце и жълто в по-редки случаи. Днес обаче при дизайна на детската стая не се залага толкова на цветовете, изразяващи принадлежност към определен пол, колкото на естетичната визия и функционалността на обзавеждането. Ето няколко новаторски идеи за интериора на детската стая, подходящи както за момчета, така и за момичета.

Сивото е новото жълто

Макар жълтото да е чудесен избор за детска стая, подходящ и за двата пола, сивото постепенно го измества и се превръща в негова модерна алтернатива, вероятно заради присъщата му универсалност. На практика сивият цвят може да се комбинира с почти всяка друга багра. По-ярките цветове например изглеждат страхотно, когато се съчетаят със светли или умерено тъмни нюанси на сивото.

Голяма стенна украса

Стенните рисунки и стикери с големи размери, заемащи цяла стена, са друг наложил се елемент в дизайна на съвременните детски стаи. Деликатните стилизирани дървесни и флорални мотиви, изрисувани върху цялата стена, са ефектна декорация за детската стая, която внася приказен елемент в интериора, без да е доминираща.


Дървесни декори

С обзавеждане за детска стая от дърво ще внесете топлина и уют в интериора на помещението. Дървесните декори дават възможност да създадете и модерна рустикална атмосфера, например с помощта на акцентна стена, облицована с дървена ламперия или облепена с тапет с подобна визия.

Тапети с графични мотиви

Красивите тапети с дръзки графични мотиви са друга чудесна възможност за декорация на детската стая, която е подходяща както за момчета, така и за момичета. Ако не желаете да декорирате с тапети цялата детска стая, облепете само една стена, за да създадете модерен акцент в интериора.

Стена в тъмен цвят

Използването на тъмни цветове в интериора на детската стая е нетрадиционно решение, което обаче е чудесен начин да придадете модерен облик на помещението. Също като сивото, тъмните тонове могат да бъдат идеален фон за мебели, декорация и аксесоари в ярки цветове.


Не забравяйте за таваните

Боядисването на тавана или облепянето му с тапети е неконвенционален подход в дизайна, чрез който можете да постигнете модерен и интересен интериор на детската стая. Това решение е креативно и необичайно и със сигурност ще се хареса на децата.

Черно-бяла цветова палитра

Декорирането в черно и бяло е класически и изпитан метод за създаване на интериор, който не е нито твърде момичешки, нито твърде момчешки. Изберете всички мебели и аксесоари в детската стая в черно и бяло, ако предпочитате интериор, изцяло решен само в тези два цвята. С помощта на аксесоари, завивки, възглавнички или произведения на изкуството можете да добавите акценти в други цветове, за да разчупите черно-бялата визия.

Преди да пристъпите към обзавеждането на детската стая, можете да кликнете ТУК и да разгледате мебелите за детска, проектирани и изработени от Negova Style.


« Назад към всички публикации