Актуално е да излезете извън рамките на минимализма в обзавеждането на всекидневната

От години модата в обзавеждането се придържаше към минимализма, с изчистеност на детайлите и минимален брой цветове. Но вече е обърната нова страница, заложете на богатство на декорациите, комбинирайте смело цветове и принтове. Всекидневната е особено подходяща за освежаване в новия стил. Разбира се, трябва да се спазват принципите на добрия вкус.

Започнете от тапети в ярки цветове и с принтове

Принтовете на цветя подхождат на стаята, в която семейството прекарва деня. Потърсете тапети в принт, който ви допада. Нека цветовете бъдат ярки – така ще ви съпътства неизменно настроение.

Геометричните принтове са друг моден избор. Големите фигури са за предпочитане. И тук можете да избирате ярки цветове, в унисон с палитрата на мебелите, или в контрастни цветове.

Плочки на цветя или геометрични фигури

Ако планирате подновяване на подовите покрития, ето как ще се впишете в актуалните тенденции. Подът във всекидневната ще стане много по-атрактивен с плочки на фигури.

Поръчайте актуални мебели по индивидуален проект

С мебели за дневна по ваш вкус ще превърнете помещението в най-привлекателното място. Традиционният кафяв цвят може да се освежи с атрактивно жълто на предниците на секциите.

И в новите тенденции се залага на удобството на плъзгащите врати

Както собствениците на мебели с плъзгащи врати знаят от практиката, стиловете се сменят, но удобството на този вид врати неизменно остава актуално. Поръчайте за дневната шкаф с плъзгащи се врати от естествен фурнир. Около шкафа – над него и от двете страни - декорирайте с картини и снимки.
Шкафът е със стъклени витрини – така ще имате още една възможност за декорации, които ще оформите по рафтовете, заедно с посудата, която ще наредите в шкафа.

шкаф с плъзгащи се врати

Отворените рафтове са много актуални

Отворените рафтове също се завръщат като актуален елемент. Етажерките са с доказана функционалност. На тях можете да наредите книги и декоративни предмети, да допълните със саксии с цветя.
Моделът на етажерка, който ви препоръчваме, е с рафтове и отворени витрини. Дизайнът й ще ви даде възможност да проявите вкуса си и да оформите максималистична композиция, блестяща с цветове и елементи.

етажерка за дневна

Не забравяйте да добавите акцент с подходящ полилей

Смяната на полилея е задължителна при смяната на стила във всекидневната. Имате на разположение богат избор от съвременни модели, с разкошни форми. Съчетайте с обзавеждането и както денем, така и при светещ полилей той ще се превърне в един от основните акценти.

Различни текстури за покривките и пана

Различните текстури също са в унисон с модата на максимализма в обзавеждането. Съчетайте различни текстури за покривки на масата, дивана, а много подходящо е да добавите и текстилни пана. Заедно с текстурите текстилните допълнения също трябва да привличат с макси форми и ярки цветове.

Вашата нова всекидневна в максималистичен стил ще ви зареди с настроение и енергия

Яркостта, енергичността, която струи от съчетаването на едри фигури, множество декорации, които посрещат погледа с оформлението на стените, пода, мебелите, полилея, си струват усилията. Направете си план за цветовете, които ще съчетаете, изберете цветови или фигурни принтове и непременно разчитайте на мебелна композиция по индивидуален дизайн.
Интериорът трябва да се освежава периодично. Сега новите тенденции ви дават възможност за такова освежаване с много привлекателни резултати.


« Назад към всички публикации