Защо белите кухненски шкафове никога не излизат от мода

Кухненските шкафове в бяло са популярен избор и до днес. Белият цвят придава въздушност на кухнята и я разширява визуално. Разнородните нюанси на бялото му позволяват да се впише в различни интериорни стилове. По-студените бели тонове се съчетават хармонично с обзавеждане в модерен стил, а топлите нюанси на бялото допълват перфектно рустикалните  дизайни. С такава богата палитра от вариации на белия цвят лесно можете да изберете идеалния тон, когато поръчвате мебели за вашата малка или голяма кухня.

Кухня по проект в бяло и черно

Белият цвят е непреходен

Тенденциите идват и си отиват, но белите шкафове продължават да са стилен елемент в дизайна на съвременните кухни. И днес кухните изцяло в бяло са често срещано решение, а любителите на разноцветните палитри съчетават класическия цвят с друга багра по свой вкус. Кухненските шкафове в модерен цвят може да изглеждат поразително, само че след няколко години ще трябва да ги смените или пребоядисате, тъй като вероятно ще са ви омръзнали или ще са демоде. Ако предпочитате да си спестите ремонта на кухнята през следващите десет години, бялото е идеалният избор.

Бялото се съчетава красиво с други цветове и различни текстури

Независимо дали искате да добавите наситен цвят или атрактивна текстура, белите шкафове ще се съчетаят елегантно с всеки избор. Белият цвят осигурява неутрален фон, който позволява да експериментирате с останалите елементи. Можете да включите в интериора привлекателни цветове и шарки, като заложите на кухненски гръб и плотове с красиви декори. Оригиналният обков също е страхотен начин да придадете специален чар на кухнята с бели шкафове.

Кухня по проект в бяло и оранжево от Negova Style

Белият цвят внася усещане за въздушност във всяко пространство. С бели шкафове кухнята изглежда по-светла и просторна. Ако помещението е малко или без приток на много естествена светлина, белият цвят е идеален избор за шкафовете.

Белият цвят се вписва във всеки интериорен стил

Независимо дали предпочитате модерен, традиционен или рустик стил, сред разновидностите на белия цвят несъмнено ще можете да откриете тона, който отговаря на вашия вкус. С месингов или златист обков ще придадете изисканост на елегантната кухня с бели шкафове. Ако сте се спрели на кухненски дизайн с изчистени линии, уредите от неръждаема стомана ще допълнят перфектно семплата съвременна визия.

Преди да изберете цвят за шкафовете в кухнята, е важно да решите дали предпочитате студено или топло бяло. Студените нюанси имат син подтон, докато топлите съдържат жълт подтон. Студените вариации на бялото са отлично решение за модерни интериорни стилове. Топлите бели тонове имат по-меко излъчване и подхождат повече на кухни в рустикален или традиционен стил.

Не се препоръчва смесването на студени и топли бели тонове в интериора на кухнята. Повърхността в топло бяло ще изглежда жълтеникава, ако е поставена до елемент в студено бяло. Най-добре е да изберете цветова палитра, състояща се само от топли или само от студени бели тонове.

Кухня по проект в бяло и оранжево

Белите шкафове се вписват идеално в кухни с лъскави или матови повърхности и прави линии. Може да добавите и шкафове в друг цвят, ако еднообразният облик изцяло в бяло не ви допада. В съчетание с няколко шкафа в черно, композицията е по-раздвижена. Ако харесвате дървени повърхности, може да комбинирате бели шкафове и шкафове с дървесен декор. Изборът на ярък топъл цвят за част от шкафовете ще внесе енергия и уют в кухнята. Неутралният бял цвят ще балансира интензивната багра, така че да не завладее изцяло пространството.


« Назад към всички публикации