Гардеробна с плъзгащи врати

Функционалният гардероб в спалнята е едно от най-съществените удобства в дома. В него се съхраняват дрехите, за които трябва да се осигурят подходящи условия, за да запазят вида си. Гардеробът като мебел е основна част от обзавеждането на спалнята и в комплект с леглото е ключов елемент от интериорното оформление на тази стая. Голямата спалня предоставя повече свобода в разпределението на пространството, в което освен легло, нощни шкафчета, тоалетка и скрин може да се разположи и по-обемен гардероб. Струва си да преградите част от спалнята с плъзгащи врати и да подредите удобно дрехите там. Това е подходящо решение и за малка спалня – освен че е практична мебел за съхранение на облекло и аксесоари, гардеробът с плъзгащи врати е стилно допълнение към интериора.

Гардероб с плъзгащи врати
Гардеробна в спалнята е рационално решение

По-добре е да преградите спалнята с плъзгащи врати за гардеробна в едната част, отколкото да използвате цяла стая за гардеробна. Обикновено ако отделна стая е предназначена за гардеробна, усвояването на цялото пространство в нея е нелека задача. Често остава свободно място, което не се използва рационално.

Ако вече обмисляте дали да поместите дрехите си в отделна стая, или да поръчате плъзгащи врати за отделяне на част от спалнята като гардеробна, съветваме ви да се спрете на втория вариант.

Гардеробни шкафове и рафтове и плъзгащи врати по поръчка

Обърнете се към специалистите от Negova Style за дизайн и изработка на шкафовете и рафтовете, както и плъзгащи врати в унисон с обзавеждането на спалнята ви. Ако ви предстои преместване в ново жилище, започнете с проекта на гардеробната и подберете леглото, нощните шкафчета, тоалетката и скрина в съответствие с външното оформление на плъзгащите врати на помещението за дрехи.

Конструкцията на гардеробната

Конструкцията трябва да бъде съобразена с вида и количеството дрехи, които ще се съхраняват там. Непременно трябва да има отделение с място за окачване на връхни дрехи, както и на рокли, костюми и т.н. Ако са много, поръчайте две или повече такива отделения. Предвидете и достатъчно рафтове за дрехите, които могат да се съхраняват сгънати. За бельото и чорапите можете да поръчате чекмеджета, в които те да се подреждат лесно.

Ако предпочитате, използвайте за вашата гардеробна панелния вариант. При него рафтовете и лостовете за закачалки се монтират на стенен панел. Панелът може да е или монтиран на стената, или отделно стоящ.

Плъзгащите врати

Отделянето на гардеробната с плъзгащи врати спестява място в помещението. Плъзгащи врати с модерен дизайн, съчетаващи матирано лукс стъкло и рамка от алуминий, допълват красиво всеки интериор. Отварянето на разминаващите се на двойна релса крила предоставя удобен достъп до вътрешността на гардеробната.

Плъзгащи преградни врати
Осветлението в гардеробната

Ако в отделеното за гардеробна пространство няма прозорци, трябва да предвидите подходящо осветление. Отделният полилей или плафон с фотоклетка ще се включва при влизане в гардеробната, което е много практично решение. Друг вариант е LED осветление на подходящи места. Приятна светлина осигуряват и LED лентите.

Обособяването на гардеробна в спалнята с плъзгащи преградни врати е рационално решение, което предоставя възможност за функционално разпределение на пространството за съхранение на дрехи и аксесоари, като освен това осигурява и удобство при ползването му. Външното оформление на гардеробната с модерни плъзгащи врати е привлекателен акцент за цялата спалня.


« Назад към всички публикации