Открийте подходящ гардероб за спалнята

В жилища без определно помещение, което да се използва като дрешник, гардеробът е задължителен елемент от обзавеждането на спалнята. Ето четири типа гардероби, от които човек може да избере.


Обикновен гардероб
Това е може би най-разпространеният вариант за съхранение на дрехите. Повечето модели обикновено имат отделение за дрехи на закачалки и няколко рафта. Те не са много високи и не позволяват да се използва цялото пространство от пода до тавана. Някои от тях са снабдени с чекмеджета. Този тип гардероби са подходящи за детски стаи, гостни и изобщо в случаите, когато не е необходимо много място за съхранение.


Античен гардероб

Гардеробите в античен стил са богато декорирани и представляват алтернатива на обикновените свободно стоящи гардероби. Те обикновено са изработени от дърво и цената варира в зависимост от използвания материал. Въпреки че стоят перфектно в стаи в съвременен или традиционен стил, античните модели не дават възможност за съхранение на много неща.


Гардероб по поръчка

При гардеробите по поръчка съществуват безброй възможности по отношение на размер, цвят, варианти за съхранение, дизайн на вратите и т. н. Гардеробите по поръчка са по-скъпи, най-вече защото потребителите не могат да ги монтират сами, но с тях решавате проблемите, свързани със съхранение на дрехите, и използвате максимално добре пространството у дома.

Вградени гардероби с плъзгащи се вратиНа пазара се предлагат много модерни и стилни варианти на вградени гардероби, като тяхното най-голямо предимство е, че осигуряват допълнително място за съхранение. Тъй като те обикновено са от пода до тавана, над закачалките има допълнителна надстройка. Използването на вграден гардероб с плъзгащи се врати в нишата на стаята е страхотен начин да оползотворите иначе неизползваемото място. Освен това при плъзгащите врати няма нужда да се предвижда място за отваряне на вратата.


Гардеробите с плъзгащи се врати се предлагат в най-различни варианти и това позволява те да се впишат отлично във всеки интериор, независимо в какъв стил е той. Тези модели са по-скъпи от обикновените гардероби и по-трудно се сменят с нови, като това става причина много хора да се откажат от тях, но изчистената, модерна визия и по-голямото удобство при ползване безспорно оправдават инвестицията в такъв гардероб.


Дрешник

Дрешниците са възможно най-луксозният вариант за съхранение на дрехи, но не се срещат във всеки дом. В стандартния дрешник има закачалки, шкафове и рафтове на всяка стена, както и пейка в средата. В някои случаи дрешникът се помещава в отделна стая, а в други може да се отдели от спалнята с плъзгаща се врата. За съжаление хората, живеещи в по-малки жилища, не могат да си позволят този лукс.


« Назад към всички публикации