Индивидуален проект на мебели за детската стая

На пазара има много готови мебели за детски стаи. Но тъй като обзавеждането се извършва не толкова често, си струва да се използва възможността за създаване на най-удобната и уникална обстановка за децата, с поръчка на индивидуален проект.

Защо поръчката на специални мебели за детската стая си струва

Комплектите от мебели за детски стаи включват всичко необходимо – легло, шкаф, гардероб, бюро. Но всяко дете е различно и има различни потребности. За някои деца, които имат много книги, е по-подходящо да се предвиди голям шкаф-библиотека, а за други – достатъчно шкафове за принадлежностите за любимото хоби или хобита.

Ако детето често приема на гости братовчеди и приятели с преспиване, е подходящо детската стая да се оборудва с двуетажно или със стъпаловидно легло. Така децата ще могат да си почиват в комфорт след дружната игра.

С индивидуалния проект родителите могат да осигурят достатъчно мебели в съответствие с интересите и нуждите на децата.

детска стая по проект

Индивидуалната поръчка осигурява мебелировка в желаните цветове

Съвременните мебели предлагат разнообразие от цветове. А стандартните комплекти за детска стая са в традиционни разцветки. За обзавеждане на стая за артистични деца, с предпочитания за повече цветност, индивидуалният проект с поръчка на мебели в желаните цветове е правилното решение.

Можете да планирате проект по ваши идеи и да го съгласувате с дизайнерите на мебели

Родителите могат да оформят първоначалните си идеи за обзавеждане, в това могат да участват и децата, ако са по-големи. Така със сигурност обзавеждането, изработено по поръчка за стаята на детето, ще бъде удобно и ще отговаря на нуждите му и желанието за цветови комбинации.

Какво се взема предвид при оформянето на окончателния проект по поръчка за детски мебели

Изготвеният от родителите проект трябва да се съгласува с дизайнерите на избраната фирма, за да се утвърди окончателната му форма. При окончателното оформяне на проекта за мебелите дизайнерите вземат предвид особеностите на стаята, размерите й, дали има чупки, ниша и т.н.

Много важно е да се предвидят достатъчно компактни или сгъваеми мебели

Свободното пространство в детската стая трябва да е достатъчно, особено когато децата са малки и се нуждаят от място за игра, а и по-нататък, при събирания на по-големи деца тийнейджъри.

Предимството на индивидуалния проект за мебелировка е, че може да се осигури достатъчно свободно място. Това може да се постигне и с компактни мебели, и със сгъваеми такива. Сгъваемият диван, столове, масичка, плот са много удобни. Вградените в ниша мебели също са много удобно решение. При необходимост те се разгъват за използване, а когато децата трябва да играят, танцуват и се забавляват, се прибират лесно, за да освободят място.

детско-юношеска стая по проект

Индивидуалният проект може да се допълни с плъзгащи врати

За по-голямо удобство индивидуалният проект може да се допълни с плъзгащи врати, закриващи работния кът, нишата за любими занимания. Така, когато не се използват, те няма да се виждат, стаята ще бъде приветлива, с по-малко елементи. А принадлежностите в работния кът или къта за хобита ще останат на местата си, готови да бъдат използвани отново.

Индивидуалният проект на мебели за детска стая си струва! Изработен според размерите на помещението, в желаната цветова гама и включващ всички необходими мебели, той ще зарадва децата със стая, в която ще се чувстват добре по всяко време.


« Назад към всички публикации