Дрешници с повече място за съхранение

Повечето хора имат много дрехи, обувки и аксесоари и не е трудно да настъпи хаос при липсата на функционална система за съхранение. Ето няколко идеи, които ще ви помогнат да използвате дрешника по възможно най-добрия начин.

Използвайте ъглите
В интериора на дома ъглите обикновено се смятат за „мъртви“ пространства, но ъглите в дрешника могат да се използват по учудващ начин, така че да се отвори място за допълнителни рафтове и отделения. Можете да сложите подвижна закачалка, така че лесно да прибирате или да вадите закачените на нея дрехи.Използвайте всеки сантиметър от вертикалното пространство

Ако таваните в дрешника са сводести, можете да се възползвате от това и да заложите на още по-високи вградени гардероби. По този начин ще си осигурите много повече място за дрехите, обувките и аксесоарите. За да бъдат функционални и най-горните рафтове, бихте могли да помислите за стълбичка, така че лесно да достигате до тях.

Място за аксесоарите

Ако си мислите, че многобройните чифтове обувки създават хаос, какво да кажем тогава за оплетените колани, вратовръзки и т.н. За да избегнете всичко това, е добре да предвидите специално отделение за колани, така че всичко да е подредено и безпроблемно да откривате това, което търсите. Не забравяйте да помислите за отделни шкафчета за бижута, шалове, вратовръзки и т.н.

Рафтове по цялата стена
Рафтовете са перфектни за съхранението на панталони, пуловери, шапки и други аксесоари, които могат да стоят сгънати. Можете дори да съобразите височината на рафтовете, така че да редите ботуши и по-големи купчини с дрехи. Рафтовете могат да бъдат с или без вратички, като във втория случай безпроблемно ще виждате къде какво сте сложили.

Място за всяко нещо
Ако ще държите в дрешника абсолютно всичките си дрехи, обувки и аксесоари, е добре да определите място за всяко нещо. Бихте могли например да подредите обувките по сезони, групирайки сандалите, маратонките, кецовете, ботите и ботушите.

Персонализиран дизайн
Обзаведените по поръчка дрешници помагат да използвате максимално всеки сантиметър от помещението и в същото време да го направите възможно най-функционално, така че в пълна степен да отговори на персоналните ви нужди.


Дрехи на закачалка
Ако имате много дрехи, които трябва да стоят на закачалки, е добре да предвидите цяла стена за тях. Можете да заложите на закачалка на две нива, като на горното наредите блузите и ризите, а на долното – панталоните. Така в останалата част от дрешника ще се отвори повече място за останалите дрехи.

Ежедневни и официални дрехи и обувки
Тези от вас, които се налага да ходят на работа с официални дрехи, а през свободното си време обичат да се обличат по-спортно, могат да разделят дрешника. От едната страна е добре да подредите костюмите, официалните рокли и обувки, а от другата – дънките, тениските и маратонките. Ако разделите и аксесоарите по същия начин, още по-бързо ще се оправяте преди излизане.


« Назад към всички публикации