Полезни съвети за вашия дом

Какво разстояние трябва, за да се инсталират плъзгащи се врати
Един от най-често задаваните въпроси от проектанти и клиенти е колко място трабва да имат или да предвидят за инсталиране на плъзгащи врати. И в двете системи, които предлагаме на KOMANDOR и SOGAL,  минимално необходимото разстояние е 85 мм, но във всички случаи препоръчваме да има 100 мм, за да може да има достатъчен толеранс за правилно отвесиране на вратите, а също и да се предотврати възможността да се закачат дрехи или вещи, стърчащи от вътрешността на гардероба или шкафа.

С какви размери може да се изработват плъзгащите се врати
Ограничение в размерите на отвора за инсталиране на плъзгащи се врати почти няма в ширина, но трябва да се има предвид, че дължината на релсите e максимум 5500 мм и над този размер трябва да се снаждат. Във височина можем да затворим до 2800 мм, като е допустимо при системите на SOGAL и до 3200 мм. Ширината на самите врати препоръчваме да не надвишава 1200 мм, въпреки че е възможно изпълнението и на крила до 1500 мм, като има много условности като вида на материала, възможността такова крило да бъде внесено в апартамента или къщата, изисква се много равен под почти без денивелации и отвесни стени, защото се намалява хода за регулиране на механизмите.

Нов дизайн за стария гардероб
Омръзнали ли са ви провисналите скърцащи врати на гардероба с остарелите си материали и неприятна подтискаща визия? Вече има решение и на този преоблем с минимални усилия и приемлива цена. Плъзгащите врати с механизми на KOMANDOR и SOGAL  се справят с лекота. Има само едно изискване да имате разстояние след като премахнете съществуващите врати минимум 100 мм за инсталиране на плъзгащия пакет.