Тоалетка за спалнята

За всяка дама тоалетката е необходимо удобство в спалнята. Тази мебел осигурява място за съхранение на козметика и парфюмерия. Огледалото е удобно за оформяне на прическата, гримиране и други процедури.

При поръчка на мебели за спалня непременно трябва да се включи и тоалетка по индивидуален проект. Къде точно е подходящо да се разположи тя, зависи от големината и особеностите на помещението, както и от личните предпочитания.

Модерна тоалетка с осветление

Доброто осветление в къта с тоалетката е основна необходимост при подготвяне на тоалета и нанасянето на козметиката и грима.

Тоалетка за спалня с огледало

За предпочитане е тоалетката да се постави близо до прозорец, за да се използва и естественото осветление. Лампата, която ще осигурява светлина вечер, трябва да е достатъчно мощна. Освен лампа поставянето на LED ленти е препоръчително, както за атрактивен вид на тоалетката, така и за допълнителна светлина. Например LED лента може да се постави около огледалото, за да образува светеща рамка.

Голямо огледало и козметично огледало за гримиране

Голямото огледало, правоъгълно или овално, е също задължително. За гримиране е необходимо и малко двустранно огледало на стойка. С него дамата може да огледа завършената си прическа от всички страни.

Удобен стол или кресло

По-продължителните козметични процедури отнемат време и за тях е необходимо дамата да може да се настани удобно пред тоалетката. Стол с тапицирана седалка и облегалка или меко кресло ще осигурят максимален комфорт и стабилност, която е важна за някои техники на гримиране.

Тоалетка пред прозореца

Изобилието от естествена светлина в къта с тоалетката е много удобно при нанасяне на дневен грим. Освен това прозрачните пердета и плътните завеси от двете страни на прозореца оформят привлекателен фон в зоната за разкрасяване.

Допълнително декориране над тоалетката

Дамите, които харесват аксесоари с цитати, могат да наредят няколко табели около тоалетката – от двете страни или над нея.

Ако огледалото има голяма височина и е по-тясно, такива табели могат да се поставят на стената от двете или от едната му страна. Те може да са с шеговити слогани, отразяващи пристрастието на дамите към модата и пазаруването. Може да се използват и мисли на известни личности в света на модата, които допадат на дамата. А ако огледалото е разположено с широката част хоризонтално, табелите могат да се поставят над него.

Трябва ли тоалетката да е в стила на мебелировката или може да се отличава

И двата варианта имат своите привърженици. Традиционалистите предпочитат един стил за цялата мебелировка, включително за тоалетката.

Тоалетка за спалня с огледало

Съвременните тоалетки често са с опростена и практична конструкция, отстрани се поставят рафтчета за различни принадлежности. Дизайнът им е в духа на минимализма и подхожда на интериор в този стил. Тъй като все повече семейства се ориентират към минимализма, изчистеният дизайн на тоалетката пасва на техните предпочитания.

Разбира се, почитателите на винтидж стила могат да поръчат цялото обзавеждане за спалня в този стил, включително и тоалетката.

Удобна ли е тоалетката в банята

Добавянето на тоалетка в банята е практично решение, стига помещението да е достатъчно голямо и да може да се отдели кът за гримиране и нанасяне на козметика. Ако банята е с прозорец, тоалетката може да се разположи в близост до него. Трябва да се подсигури и добро изкуствено осветление в козметичния кът, както и удобен стол.

Никоя дама не би се лишила от специален кът за разкрасяване с тоалетка в спалнята. В него е по-удобно домакинята да се отпусне вечер, да свали грима си и да нанесе козметика, а сутрин да оформи прическата си и да се гримира. Красивата тоалетка в елегантен минималистичен стил, например от ламинирано ПДЧ, е комплимент за всяка спалня.


« Назад към всички публикации