Разпределението и подреждането на гардероба

Вградените гардероби са особено удобни, тъй като често предлагат много по-голямо пространство за съхранение от обикновените. С поръчка на гардероб по индивидуален проект ще бъдете спокойни, че ще разполагате с функционална мебел, дори стаята ви да има особености, като скосено пространство, ниша и т.н.

Някои основни съвети за организиране на дрехите в гардероба

На първо място, не използвайте твърде много закачалки. Много от дрехите не се мачкат, а и да се мачкат, от вечерта можете да ги изгладите и приготвите. Много по-удобно е разпределянето по видове на рафтове.

За по-добра организация на всеки рафт използвайте разделители, ако ще подреждате различни видове дрехи.

Разпределение на вграден гардероб в ниша от стена до стена
За да постигнете добра организация, първо направете план за това, къде какво ще подредите, като огледате празния все още гардероб. Така ще можете да прецените по-добре как да комбинирате дрехите по рафтовете, в отделенията с лостове и в чекмеджетата.

На най-достъпните места подредете дрехите, които използвате най-често. Тук можете да поставите спортни панталони, дънки, пуловери, бельо и други.

Ще избегнете претрупаността, като периодично преглеждате дрехите и ако не сте носили някои повече от година, можете да ги отделите за подаряване или да ги пуснете в контейнер за дрехи.

За предпочитане е закачалките в гардероба ви да са еднакви. Затова в самото начало купете повече закачалки.

Органайзерите за чорапи и бельо са много удобни. Можете при поръчката на гардероба да включите и изискване за чекмеджета-органайзери или да купите готови текстилни такива, които да подредите на рафтовете.

Ако използвате кутии за подреждане на някои дрехи и обувки, изберете прозрачни кутии, за да можете веднага да видите какво има във всяка от тях.

Много удобни са плъзгащите рафтове, така че можете да поръчате вашия гардероб с такива рафтове – поне няколко, за да изваждате лесно и да подбирате от дрехите върху тях.

За дълги дрехи – рокли, връхни облекла, трябва да има лост, на който да се окачват закачалките. Той трябва да е достатъчно нависоко, а самото отделение да е с такава височина, че да не се мачкат дрехите.

За шаловете можете да използвате шнурове или лост, на който да ги завързвате. Този шнур или лост трябва да е на удобно място. Ако имате много шалове, важно е да разполагате със специално предвидено отделение за съхранението им.

По възможност чекмеджетата трябва да са събрани например в една или две колони, едно под друго. Така се допринася за организирания вид на гардероба.

Вграден гардероб с плътни плъзгащи се врати
Сгъвайте дрехите така, че да заемат по-малко място. Внимателното и правилно сгъване ще ги запази в добър вид.

Поддържайте вашия гардероб в ред, за да виждате по всяко време с какво разполагате и да намирате лесно всяка дреха, бельо и аксесоари.

Плъзгащите врати са незаменимо удобство за вашия гардероб по поръчка

С плъзгащите врати гардеробът се отваря и затваря много удобно и бързо. Те му придават и стилен вид. Ако гардеробът ви по поръчка е много голям, можете да се посъветвате с дизайнерите за две двойки плъзгащи врати, за отваряне на едната и на другата половина.

Независимо от площта, с която разполагате, поръчката на гардероб е гаранция, че ще имате мебел според пространството, с разпределение, което отговаря на изискванията ви. Възползвайте се от възможността да поръчате модерен и стилен гардероб с плъзгащи врати от Negova Style.


« Назад към всички публикации