Етажерките в дома

Етажерките са необходима част от мебелировката не само на новия дом. И при обновяване на обзавеждането те остават сред основните детайли, които допринасят за придаване на индивидуален облик на стаята и дома. Тези мебели са не само място за съхранение, но и аксесоари, които са част от декорацията.

Етажерките са универсални мебели

Универсалността на етажерките се дължи на факта, че те заемат малко пространство и се предлагат в различни модели и конфигурации. Затова те имат място и в дневната, и в спалнята, и в кухнята, и в детската стая. Можете да подберете подходяща етажерка за стая с малка или голяма площ, за вмъкване в ниша, за разполагане между шкафове и други.

Етажерки по индивидуален проект
Етажерка за разделяне на стаята на зони

За разлика от преградите, като врати и паравани, етажерката създава усещане за граница между две зони, например зона за отдих и кът за работа в дневната, или между зоната за готвене и къта за хранене в кухнята, без да ги отделя изцяло една от друга. Освен това тя може да се използва и за подреждане на необходими, често употребявани предмети и вещи, както и на декоративни аксесоари.

Ъглови и овални етажерки

Не можем да пропуснем необходимостта от ъгловите етажерки, които запълват и оползотворяват дори тясно пространство, особено в малки стаи и жилища. Такива етажерки също могат да бъдат използвани за съхранение, а могат да изпълняват и само декоративна функция.

Овалната етажерка е много оригинален вариант, който може да се превърне в акцент на голямата стая, разположен в центъра. Тази форма е много оригинална и за зониране на пространство, ако е с достатъчна дължина. Разновидност на овалната етажерка е полуовалната.

Как да изберете подходящ вид етажерка

При избора трябва да вземете предвид следните основни критерии:

Големина и височина

Големината на етажерката зависи от пространството, което искате да запълните. Ако планирате да я използвате като преграда, трябва да бъде достатъчно висока или достатъчно ниска – не е необходимо преградата да закрива видимостта към другата зона, ако например с етажерката искате да преградите кът за децата и да ги наблюдавате по време на игри и занимания.

Дизайн и многофункционалност

Етажерките могат да бъдат съставени само от рафтове, от рафтове и ниши, от рафтове и ниши с врати или витрини, дори и чекмеджета. В зависимост от стаята можете да подберете съответния вид.

Материал

Етажерките се различават и по материала, от който са изработени. За дневна и спалня са много подходящи етажерките от MDF с естествен фурнир, например в цвят орех, които контрастират ефектно с мебели със светла тапицерия.

Етажерки за дневна стая по индивидуален проект
Мобилност или стационарност

Ако ви трябва например подвижна преграда за зониране или планирате често местене на етажерката с вещи за работа или хоби, изберете мобилна етажерка – на колелца. За дневната е подходяща елегантна етажерка от дърво.

Стилни дървени етажерки за дневната и спалнята

Докато в другите стаи изборът на етажерки се основава главно на практичността, в дневната и спалнята етажерката трябва да излъчва стил и изящество. Много добър избор е поръчката на етажерка по индивидуален проект от Negova Style. Ако сте решили да обновите напълно мебелите в стаята, освен етажерка може да поръчате цялостна композиция за дневната.

С етажерка по индивидуален проект, съобразена с вашите предпочитания за цвят, размери и дизайн, ще си осигурите удобна и атрактивна мебел, разположена до стена, между две зони или в ъгъла на стаята, с достатъчно място за съхранение на вещи и декоративни аксесоари.


« Назад към всички публикации