Статии

 • Дрешници с повече място за съхранение

  В интериора на дома ъглите обикновено се смятат за „мъртви“ пространства, но ъглите в дрешника могат да се използват по учудващ начин, така че да се отвори място за допълнителни рафтове и отделения. Можете да сложите подвижна закачалка, така че лесно да прибирате или да вадите закачените на нея дрехи.

  Прочети публикацията

 • Открийте подходящ гардероб за спалнята

  В жилища без определно помещение, което да се използва като дрешник, гардеробът е задължителен елемент от обзавеждането на спалнята. Ето четири типа гардероби, от които човек може да избере.

  Прочети публикацията

 • Как да декорирате еклектична спалня

  Ако не обичате да се подчинявате на общоприетите правила за декориране и измисляте свои собствени, когато става въпрос за смесването на различни стилове в интериора на дома, то спалните в еклектичен стил са точно това, което търсите. Едно от най-големите предимства на еклектиката е, че ви дава възможност да добавяте нови и нови елементи към  декора в продължение на години или дори десетилетия. Не е нужно да правите пълна промяна на помещението и винаги можете да намирате място за някой нов елемент, на който сте попаднали последния път, когато сте обикаляли магазините. В своята същност еклектичният стил е възможност да изразите себе си без задръжки, но по един красив и модерен начин. 

  Прочети публикацията

 • Как да декорираме дома си в стила на Холивуд от средата на миналия век

  Блясък, обаяние и голяма драма – Холивуд винаги е бил известен като място, където мечтите оживяват през обектива на камерата. От величия като Мерилин Монро и Одри Хепбърн до Хъмфри Богарт, домовете на звездите и снимачните площадки на някои от най-известните филмови икони са проектирани или вдъхновени от дизайнерите Дороти Дрейпър и Уилям Хейнс. Обикновените хора може и да не печелят милиони като филмовите звезди, но това не означава, че не могат да добавят малко холивудски блясък в своя дом. В този материал сме събрали няколко неща, на които трябва да обърнете внимание, ако сте решили да пресъздадете поне част от магията на Холивуд през 50-те и 60-те години на XX в. в своя дом.   

  Прочети публикацията

 • Как да изберем най-правилната цветова схема за столовата и кухнята

   Столовата в една къща най-често е мястото, където се събираме да похапнем заедно със семейството и приятелите си. Сравнително малко са жилищата, които разполагат с достатъчно площ за обособяването на отделна столова, затова често се налага кухнята да съчетава своите традиционни функции с тези на столовата. Като цяло цветовата схема на столовата и кухнята трябва да отразяват общото чувството на топлина и интимност. В тази статия сме събрали някои насоки за за максимално добър подбор на цветовата гама за вашата кухня. Ако се придържате към тях, ще бъдете в състояние да определите коя цветова гама ще подхожда най-естетически на вашия характер и столова.  

  Прочети публикацията